recepten

Een eenvoudig, heerlijk recept met couscous

recept couscous

Ik ben niet iemand die graag uren achtereen in de keuken staat. Ik vind het heerlijk om iets te bakken, maar op de een of andere manier is koken een heel ander verhaal. Maar ik houd wél van afwisseling in onze maaltijden en ik ben niet zo van de kant-en-klaarmaaltijden. Dus daarom ben ik dol op recepten als deze. Eenvoudig en snel klaar te maken, met een heerlijk resultaat. Couscous is iets dat al een tijdje niet meer op ons menu heeft gestaan. Hoogste tijd om hier verandering in aan te brengen.

Ingrediënten (voor 4 – 6 personen)

  • 1 pak couscous
  • 500 gr. gehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 1 grote pot sperziebonen
  • 250 ml. creme fraiche
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 blik tomatenpuree

Bereidingswijze

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kruid het gehakt (met kruiden die jij zelf fijn vindt) en rol dit tot kleine balletjes.
  • Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen bruin.
  • Snipper de uien en voeg toe aan het gehakt.
  • Pers de knoflook uit en voeg toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg, wanneer de ui bruin wordt, de crème fraiche, bonen en tomatenpuree toe.
  • Roer goed door elkaar en verkruimel het bouillonblokje hierboven.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de couscous erdoor.

Eet smakelijk!

Social Media
0

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *