beauty DIY

Gezichtsmasker van banaan en honing

masker-banaan-honing

masker-banaan-honingBananen, vooral met warm weer is er bijna niet tegenop te eten. Voor je het weet, ligt er een halve tros bruine bananen in de fruitschaal en ruikt je hele huis très banana.
Natuurlijk weten superheldinnen wat ze met die rijpe bananen aan kunnen vangen. Je maakt er bijvoorbeeld een heerlijk gezichtsmaskertje van. Pure verwennerij, met name geschikt voor wie een droge huid heeft (ik! ik!).

Ingrediënten

  • een rijpe banaan
  • een theelepel honing
  • een eetlepel yoghurt

Bereiding

Eenvoudig, stop alles in de blender en klaar is je masker. Heb je geen blender? Geen paniek. Als je alles met een vork door elkaar prakt, kom je ook een heel eind :).

Toepassing

Reinig je gezicht zoals je gewend bent en zorg ervoor dat je haar niet in je gezicht kan vallen. Breng daarna het masker aan op je gezicht en eventueel je hals en decolleté. Zorg ervoor dat je ogen vrij blijven. Na 20 minuten verwijder je het masker eenvoudig met warm water.

Banaan werkt vochtinbrengend dankzij het mineraal kalium dat volop aanwezig is. Handig, want zo ga je lekker je rimpels te lijf terwijl je languit op de bank ligt. Bovendien zorgen de honing en yoghurt voor een zuivere huid door de ontstekingsremmende en reinigende werking die beide producten hebben.

Het uitproberen van dit maskertje levert je 2 powerpunten op. Terwijl je ontspant, bedenk je zoveel mogelijk woorden die rijmen op ‘banaan’. Schrijf ze in je superheldinnenboek en scoor 1 extra punt per 10 rijmwoorden.

Social Media
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *