financieën

5 hobby’s waar je geld mee kan verdienen

hobby geld verdienen

hobby geld verdienenVan je hobby je werk maken, dat klinkt voor velen als een ideaalplaatje. Het goede nieuws is dat dit ook voor velen is weggelegd. Natuurlijk moet je niet meteen gouden bergen verwachten, maar met wat inzet kan je een flink eind komen. Hieronder vijf voorbeelden van hobby’s die je van een aardig inkomen kunnen voorzien.

Koken en Bakken

Sta jij graag in de keuken en komt het regelmatig voor dat jij je eigen taart meeneemt naar een feestje omdat iedereen je daarom vraagt, meld je dan eens aan bij Thuisafgehaald. Je kan aangeven welke gerechten je maakt en mensen uit jouw buurt kunnen hierop intekenen. Samen spreek je af wanneer de koper het gerecht bij jou af komt halen. Je bepaalt zelf de prijs van je gerechten.

Naaien

Als jij graag kleding of andere dingen maakt, is de kans groot dat anderen hier graag gebruik van maken. Op Etsy maak je eenvoudig en gratis een online winkel aan waarin je jouw creaties kan verkopen. Of hang simpelweg een briefje op bij de supermarkt om de hoek waarbij je je aanbiedt om verstelwerkzaamheden te verrichten. Succes gegarandeerd want er zijn genoeg mensen die géén idee hebben hoe ze een knoop opnieuw bevestigen of een broek moeten uitleggen.

Sierraden maken

Als jij de show steelt met je eigen sierraden, overweeg dan eens om ook sierraden voor anderen te maken. Ook sierraden zijn prima te verkopen op Etsy. Daarnaast doen sierraden het ook goed op braderieën. Vaak huur je voor een paar euro een stand voor een dag en heb je de kosten er al snel weer uit.

Schrijven

Als jij graag schrijft en mensen jou regelmatig complimenteren met je teksten, is het een goed idee om hier wat inkomsten mee te genereren. Er zijn verschillende sites die graag artikelen van jou plaatsen en je daar een kleine vergoeding voor geven. Een bekende site is Infonu.nl. Natuurlijk kan je ook overwegen om je eigen blog te beginnen of jezelf te verhuren als freelance tekstschrijver. Kijk in dat laatste geval wel goed uit, je wordt door de belastingdienst al snel als zzp’er gezien en wellicht moet je een inschrijving bij de Kamer van Koophandel overwegen.

Fotograferen

Heb jij oog voor mooie composities, kleuren en lichtinval? Overweeg dan eens om geld te verdienen met het maken van foto’s. Je kan je natuurlijk aanbieden voor het schieten van complete reportages maar als je dat niet direct ziet zitten, zijn er ook nog andere mogelijkheden. Overweeg bijvoorbeeld eens om je foto’s aan te bieden op diverse sites waar stockfoto’s worden aangeboden. Mensen die jouw foto willen gebruiken, betalen hier dan voor. Let er wel op dat je foto’s van goede kwaliteit moeten zijn. Investeren in een goede camera kan zeker lonend zijn!

Heb jij een hobby waarmee geld valt te verdienen?

Als jij al geld verdient met je hobby, BAM, 5 powerpunten voor jou! Verdien je er niks mee, bedenk dan een stappenplan om dat te veranderen en schrijf dit in je SHB. Een plan bedenken is ook goed voor 5 punten. Voer je het ook nog eens uit, verdien je dus geld en nog eens 5 punten. Incasseren maar!

 

Social Media
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *