financieën

5 tips om te besparen op sinterklaascadeaus

besparen-op-sinterklaascadeaus

besparen-op-sinterklaascadeausDecember, voor veel mensen een dure maand vanwege sinterklaascadeaus of kerstcadeaus. Met een beetje pech tref je je het ook nog eens dat er in je familie of vriendenkring de nodige verjaardagen worden gevierd. En voor je ‘t weet is je salaris op, nog voordat het goed en wel gestort is. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om de mensen om je heen met fijne cadeaus te verwennen en toch de bodem van je portemonnee niet in zicht te krijgen.

Tips om op sinterklaascadeaus te besparen

  • Marktplaats: een inkoppertje natuurlijk. Toch zet ik hem erbij, gewoon omdat dit lijstje niet compleet is zonder deze bekende website. Wat me overigens ieder jaar weer opvalt: in november en december liggen de prijzen echt hoger en vis je sneller achter het net. Hoe dat komt? Wat denk je zelf…;)
  • Kringloopwinkel: altijd weer een verrassing wat je daar aantreft. Het mooist is het natuurlijk als je tegen iets aanloopt waarvan je weet dat het echt van waarde is voor de ander. Bijvoorbeeld een boek dat degene voor wie je iets zoekt, als kind verslond. Kost vaak nog geen euro maar is goud waard! Yep, ik spreek uit ervaring…#boekenvanDeVijfzijnaltijdwelkom
  • Cadeau-ruilbeurs: niet alleen handig maar ook ontzettend leuk! Spreek met een paar vriendinnen af bij iemand thuis. Laat iedereen tenminste 3 items meenemen uit eigen huis waar ze eigenlijk ook wel zonder kan. Ruil deze items vervolgens met elkaar. Vaak kan je met spullen waarvan jij denkt ‘wie kan ik hier nou blij mee maken?’ echt nog wel mensen een glimlach bezorgen.
  • Zelf maken: het is niet altijd goedkoper om dingen zelf te maken in plaats van te kopen, dus ren niet té enthousiast naar de hobbywinkel. Toch zijn er genoeg dingen te bedenken die je zelf kan maken zonder een dief van je eigen portemonnee te zijn. De kunst is om met weinig verschillende middelen iets te creëeren. Haal bijvoorbeeld een sharpie en een paar goedkope, witte koffiemokken in huis en maak in een handomdraai de mooiste sharpiemugs (wat is dat? check pinterest).
  • Waardebon: geef iemand een zelfgemaakte waardebon voor iets dat niet direct iets kost. Bijvoorbeeld een tegoedbon voor een avondje oppassen. Bied jezelf aan als klusser, computerreparateur of wandelmaatje. Het enige dat dit kost is tijd en wat je ervoor terugkrijgt is vaak een waardevolle herinnering.

 

Hoe bespaar jij op cadeaus?

Bedenk voor hoeveel personen jij deze maand sinterklaascadeaus wilt kopen en hoeveel je daar maximaal aan wilt uitgeven. Voor het opstellen van dit budget verdien je sowieso al een punt. Als aan het eind van de maand blijkt dat je binnen je budget gebleven bent, krijg je er 3 punten bij.

Social Media
0

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *