financieën

Snelle bespaartips

snelle-bespaartips

snelle-bespaartips

 

Er zijn grofweg twee manieren om rond te kunnen komen:

  1. Geld verdienen
  2. Geld besparen

Er zijn allerlei interessante –en overigens ook allerlei verschrikkelijk saaie- manieren om geld te verdienen. Maar dat de meeste mensen ook geld kunnen besparen…, daar hoor je vaak minder over. Tijd om daar eens wat aan te doen. Hier een paar tips om je Superpower a la minute een paar punten te laten stijgen.

Halveer: Van veel spullen gebruik je zonder dat je het je bewust bent te veel. Een bekend voorbeeld is shampoo. Probeer de eerstvolgende keer dat jij je haar wast, de hoeveelheid shampoo die je erin smeert te halveren. En dat geldt voor veel meer dingen: dagcreme, wasmiddel, limonadesiroop…you name it.

Sla je toiletrol plat: ja, echt! Geef hem een mep en je zal zien dat je rollen veel langer meegaan. Doordat ze niet meer zo lekker afrollen, pak je automatisch minder papier en don’t worry; je merkt het snel genoeg wanneer je te weinig papier pakt.

Abonnementen: een open deur, doe lekker samen met de krant en deel de kosten. Of stop dat abonnement op dat tijdschrift waar je toch vaak niet helemaal doorheen komt. Maar denk ook eens aan het abonnement op je telefoon, tv en internet. Vaak betaal je zonder dat je het weet teveel. Wij waren al jaren klant bij dezelfde provider en betaalden 40 euro per maand aan vaste kosten, met een maand opzegtermijn. Toen ik echter las dat een jaarabonnement 7 euro per maand goedkoper was en er eens achteraan belde waarom wij meer moesten betalen, bleek dat wij ook voor die korting in aanmerking kwamen als we ons voor een jaar wilden vastleggen. Aangezien we toch geen plannen hadden om op te zeggen, was dat geen probleem.

 

Geef jezelf 1 powerpunt per bovenstaande tip. Als je ook nog een platte toiletrol versiert en in je superheldinnenboek plakt, verdien je 5 bonuspunten. 

Social Media
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *