recepten

Het recept voor een verrukkelijke pepernotentaart

recept-pepernotentaart

recept-pepernotentaartHoera, het Sinterklaasjournaal is weer op televisie. Dat betekent niet alleen dat de goede Sint met zijn Pieten in aantocht is, het betekent ook dat het tijd is voor pepernotentaart. Al een aantal jaren maak ik deze taart en inmiddels staat hij bij vriendinnen familie bekend als een klassieker. Iedereen die een monchou-taart weet te waarderen, stelt deze taart ook op prijs. En dat is voor iemand die zichzelf niet bepaald als een keukenprinses beschouwd toch maar een mooi compliment, nietwaar?

Het fijne aan deze pepernotentaart is dat hij eigenlijk niet kan mislukken. Bovendien zijn de ingrediënten overal verkrijgbaar en hoeft de taart niet eens in de oven. Alles bij elkaar heb je er hooguit een kwartiertje werk van. En oké, misschien moet je daarna weer een paar uur in de sportschool doorbrengen maar ach, daar word je over het algemeen ook niet slechter van.

Ingrediënten

  • 60 gram roomboter
  • 350 gram pepernoten
  • 200 gram monchou
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
  • 250 ml slagroom
  • 1 blik vlaaivulling

Bereidingswijze

  • Maal 250 gram pepernoten fijn in de blender (of doe ze in een diepvrieszakje en rol ze met een deegroller tot kruimels);
  • Smelt de boter en voeg hier het pepernotenkruim aan toe;
  • Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier en stort het pepernotenmengsel hierin. Verdeel gelijkmatig over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de taartvorm daarna in de koelkast;
  • Klop de slagroom stijf;
  • Mix in een andere kom de suiker met de monchou tot het goed losgeklopt is;
  • Voeg nu de slagroom hierbij en mix dit nog even goed door elkaar;
  • Roer de overige pepernoten door het monchou-mengsel;
  • Giet nu de inhoud van de kom over de taartbodem en laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast;
  • Voor het aansnijden van de taart, de vlaaivulling hier nog over verdelen.

Je leest het, simpel als wat! Eet smakelijk.

Ben jij ook zo dol op pepernoten?

 

 

Social Media
0

15 Comments

    1. Dat is zeker niet stom! Vlaaivulling is te koop bij de meeste supermarkten. Het zijn vruchten in blik, met saus erbij. Denk bijvoorbeeld aan de bekende kersen op een monchou-taart. De supermarkt waar ik mijn boodschappen meestal haal, heeft het bij de bakspullen staan maar er zijn ook supermarkten die deze blikken bij de andere conserven zetten.

      1. en welke vlaaivulling vind jij hier het lekkerst bij (welke vruchten bedoel ik dan) Morgen een gezellige creatieve avond met vriendinnen, eens kijken of ik ze met wat lekkers kan verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *