recepten

Recept voor perfecte appeltaart

recept-perfecte-appeltaart

recept-perfecte-appeltaartAppeltaarten zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. De echte Superheldin bakt hem met een geheim ingrediënt; havermout. Dat maakt de taart niet alleen smakelijker maar meteen ook een beetje gezonder. Want zeg nou zelf, appels en havermout…hoe verantwoord is dat!

Recept Afdrukken
Perfecte appeltaart
Deze appeltaart met havermout kan niet mislukken en smaakt iedereen.
Maaltijd taart en gebak
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Maaltijd taart en gebak
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
taartpunten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175º C.
  2. Roer bloem, havermout, basterdsuiker en zout door elkaar in een beslagkom.
  3. Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed dit tot een samenhangend deeg. Dek de kom af en zet in de koelkast.
  4. Schil de appels en snijd ze in stukjes.
  5. Voeg vanillesuiker en kaneel aan de appels toe en roer alles goed door elkaar. Zet even opzij.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem van een ingevette springvorm met 2/3 van het deeg. Druk goed aan.
  7. Verdeel het appelmengsel over de deegbodem.
  8. Verkruimel de rest van het deeg over de appels. Het is prima als er hier en daar nog appels zichtbaar zijn.
  9. Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Let op: de precieze tijd kan per oven verschillen. Let vooral op de kleur van de taart.
  10. Laat de taart 10 minuten afkoelen voor je de rand van de vorm verwijderd. Laat vervolgens helemaal afkoelen en serveer met een flinke toef slagroom.
Deel dit Recept
 

 

Eet smakelijk! Het bakken van deze taart levert je sowieso 3 powerpunten op. Noteer deze en vergeet er niet bij te vermelden wat er allemaal in je opkwam toen je de 1e hap nam. Omdat taart zo heerlijk uitdeelt, krijg je bovendien voor ieder persoon met wie je de taart deelt een extra punt. Als dat geen reden voor een feestje is…

 

Social Media
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *