recepten Uncategorized

het recept voor heerlijk en gezond snoep

recept voor heerlijk en gezond snoep

recept voor heerlijk en gezond snoep‘Mam, mag ik een snoepje?’

‘Tuurlijk schat, dat is goed voor je.’

Grapje? Nee hoor, snoep kan echt wel gezond zijn. Het snoep dat je met onderstaand recept maakt, bevat geen suiker, geen rare smaak- of zoetstoffen en zit vol met gelatine. En dat laatste is een extra bonus, want reuzegezond.

Positieve invloed van gelatine

Volgens dit artikel van Weston Price heeft inname van gelatine veel positieve effecten op je gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • een gezonde, stevige huid (geen rimpels, geen puistjes, geen cellulitis… wie wil dit niet!);
 • sterke nagels;
 • sterke tanden;
 • stevige botten;
 • een goede darmwerking;
 • gelatine gaat opkomend maagzuur tegen;
 • verbeteren van je nachtrust;
 • het geheugen kan verbeteren door inname van gelatine.

Maar wat is gelatine eigenlijk?

Gelatine is een eiwit. Het is afkomstig van dierlijk materiaal. Bouillon die getrokken is van botten, is een fantastische gelatine-bron. Eiwitten spelen een belangrijke bron bij ontzettend veel processen die in je lichaam plaatsvinden. Helaas eten we steeds minder dierlijke eiwitten waar gelatine inzit. Jammer, want niet ieder eiwit is gelijk. Eiwitten bestaan uit aminozuren, die een keten vormen. Er zijn 8 aminozuren die essentieel zijn voor je lichaam maar niet door je lichaam aangemaakt kunnen worden. In gelatine zitten 7 van deze aminozuren, alleen tryptofaan ontbreekt.

Het recept voor gezonde snoepjes

Met dit recept maak je zeker 24 gezonde snoepjes, afhankelijk van de vormpjes die je gebruikt. Zelf maak ik graag gebruik van een ijsblokjesvorm. Kies bij voorkeur een siliconen-exemplaar, daar zijn de snoepjes eenvoudig uit te halen als ze klaar zijn.

Ingrediënten:

 • 250 ml. sinaasappelsap
 • 8 eetlepels gelatinepoeder
 • eventueel 2 eetlepels honing

Bereidingswijze:

Mix de ingrediënten in een steelpan en laat de inhoud langzaam verhitten. Blijf rustig roeren terwijl de gelatinepoeder oplost. Zorg ervoor dat het geheel niet aan de kook raakt. Op het moment dat alle gelatine (en eventueel de honing) is opgelost, haal je de pan van het vuur en schenk je het mengsel in de vormpjes. Zodra de snoepjes uitgehard zijn -dit duurt ongeveer 30 minuten in de koelkast- kan je ze opeten.

Eet smakelijk!

Waar gebruik jij gelatine voor?

Gezond snoep aan je kinderen geven, levert je 2 bonuspunten op. Neem zelf ook een snoepje en beschrijf zo poëtisch als je kan hoe je de smaak vindt. Gedaan? Nog eens 2 bonuspunten.

 

 

 

Social Media
0

2 Comments

  1. Ik heb gelatine ook jarenlang vermeden doordat ik het idee had dat alles wat je daarmee maakte vol klonten kwam te zitten. Maar sinds ik de gelatineblaadjes verruild heb voor gelatinepoeder gaat het koken met gelatine een stuk eenvoudiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *