werk

5 beroepen waarbij jij je werktijden bepaalt

5 beroepen waarbij jezelf je werktijden bepaalt

5 beroepen waarbij jezelf je werktijden bepaaltWie werk en gezin wil combineren, komt er vaak al snel achter hoe handig het kan zijn om een flexibel beroep te hebben. Kinderen zijn namelijk op de meest onmogelijke tijden ziek, studiedagen voor het schoolteam -waarbij de leerlingen een extra vrije dag hebben- vallen altijd precies op je werkdag en sporttrainingen of muzieklessen zijn altijd overdag, zodat jij je kind daar net niet heen kan brengen. Tenzij je natuurlijk een flexibel beroep hebt, waarbij je je eigen tijden in kan delen. Daarom hier een  lijst met maar liefst 10 beroepen waarbij je zelf bepaalt op welke tijden je werkt.

Blogger

Bloggen doe je uitsluitend op tijden die jou uitkomen! Gewoon thuis, vanaf de bank of vanachter je bureau. Wanneer je wat langer blogt zal je van tijd tot tijd een blog-event hebben, maar ook daarvoor geldt dat alleen jij beslist of het tijdstip je uitkomt of niet en of je er wel of niet heengaat! Bloggen vraagt om zelfdiscipline en doorzettingsvermogen. Het is geen beroep waarbij je direct een flink inkomen genereert. Maar als je er echt voor gaat, dan zal je er een prima boterham mee kunnen verdienen, op precies die tijden die jou passen.

Consulent

Als consulent heb je veel vrijheid in je werk. Je verkoopt artikelen voor een bedrijf, waarbij je zelf een commissie verdient. Er zijn diverse bedrijven die graag met consulenten werken. Bekend zijn onder andere Tupperware (wie kent de plastic huishoudelijke artikelen niet?!) en Oriflame (Make-up). Aan jou de keus of je liever ‘s avonds werkt of overdag, of je focus ligt op online activiteiten of dat je liever echt met mensen in contact komt. Je kan als gastvrouw op party’s verschijnen maar de braderie in het wijkcentrum kan net zo goed een optie zijn. En vergeet de kracht van online verkopen niet!

Creatief verkoper

Geniet jij ervan om je creatieve talent in te zetten? Overweeg dan eens om daar je werk van te maken. Via platforms als Etsy heb je in een paar minuten je eigen online winkel opgericht, waar je al jouw creatieve uitspattingen kan verkopen. Je bestellingen bekijk je op momenten dat het jou uitkomt en met je marketing ga je ook alleen aan de slag op momenten die jij kiest! Wanneer je het een beetje handig aanpakt, kan je hobby je zo een behoorlijk bedrag opleveren.

Freelance Writer

Ben jij goed in het schrijven van teksten, overweeg dan eens om jezelf als freelancer te verhuren. Op sites als kraanwerk.nl en villamedia.nl vind je iedere dag nieuwe opdrachten. Je bepaalt zelf op welke opdrachten je wel en niet reageert en wanneer je met de opdracht aan de slag gaat. Uiteraard spreek je wel af wanneer je de tekst uiterlijk aanlevert.

Coach

Misschien heb jij veel kennis over een specifiek onderwerp. In dat geval kan je overwegen om coach te worden voor mensen die kennis op dat gebied goed kunnen gebruiken. Coaching kan zowel online als offline plaatsvinden, het is maar net waar jij je prettig bij voelt. Denk niet te snel dat jouw vaardigheden er niet toedoen. Het zal je verbazen hoeveel mensen zitten te wachten op hulp bij vaardigheden die voor jou heel vanzelfsprekend zijn (een kookcoach bijvoorbeeld…, zou ik heel goed kunnen gebruiken 😉 ).

Kan jij je werktijden flexibel inrichten?

Schrijf voor jezelf op wat de voordelen en nadelen van je huidige werktijden zijn. Lukt het je om een nadeel om te buigen in een voordeel? Door dit voor jezelf in kaart te brengen, stijgt je powerpuntensaldo met 2 punten.

Social Media
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *